Mungiporna har fastnat vid tinningarna

Sedan bloggstarten i maj 2018 har jag minst skrivit ett inlägg per månad. Men under mars skrev jag inte ett enda ord. Tråkigt. Har känt ett behov av det och har påbörjat flera texter, men haft svårt att få till dom. Men kvalité före kvantitet va?! Det här får dock bli ett undantag. Man kan ju inte vara på topp jämt! Jaja, den senaste tiden har jag gjort följande:

Målat kroki

på KV konstskola tillsammans med en tjej som jag fick kontakt med på “Gofriendly”. Det var ungefär fem år sedan jag målade kroki innan det, då jag läste bild och form på Angereds folkhögskola. Det var lärorikt, kul och svårt. Hade inte besökt KV innan, det såg mysigt ut.

Lyssnat och läst

Lyssnat på poddar såsom andra sätt, vanlife Sverige, bortom ekorrhjulet och radiopsykologen. Sen har jag läst en bok också. Hittade en i päronens bokhylla vid namn FLOW: Den optimala upplevelsens psykologi , skriven av Mihaly Csikszentmihalyi. Väldigt intressant. Mycket av det han tar upp har jag själv funderat mycket över. Har faktiskt börjat skriva ett blogginlägg om boken.

Hängt på Göteborgs bildverkstad

Jag blev medlem där i januari och det har jag icke ångrat. De har alla bildredigeringsprogram, storformatskrivare (och det är billigt att printa + bra kvalité på utskrifterna), skanner, ljusbord, massor av fotoutrustning, ett kök och ja, lite så. Finns nog mer grejer som jag inte känner till. Jag sitter mest vid datorerna och grejar. Tycker det är skönt att komma hemifrån och sitta i en annan miljö. Får mer gjort då samt det kan vara nice med sällskap…IBLAND.

Städat källarförrådet

Jag älskar att rensa, sortera och organisera. Sätta etiketer på förvaringslådor, typ: “prydnadsdinusaurier” Så, mitt förråd var ganska rörigt innan. Hade en gammal dassig klippan-soffa där som stod och tog plats. Men nu är den körd till second hand, så nu är det ordning och reda där nere. Min vovve får alltid följa med till källarn när jag går dit. Han blir så till sig när jag säger att vi ska dit att man kan tro att han tror att han ska få gå och bebåda en lady.

Ställt ut utemöblerna!!

Nu står de små trästolarna och träbordet där ute. Jag har redan hunnit ätit två middagar där! Det har varit så himla gött väder senaste dagarna! Folk har slängt av sig kläderna, sprungit n på systemet och tänt grillen med en väldans fart. Mungiporna har fastnat uppe vid tinningarna på folk, inklusive på mig. Andra vårtecken är att jag har börjat använda min vårjacka! Häromdagen höll jag dock på att frysa häcken av mig, men var så himla trött på att ha vinterjacka. Men igår var det perfekt vårjackeväder. OCH JAG HAR FÅTT FRÄKNAR! älskar det!

Fått ett kul uppdrag

Ett illustrationsuppdrag. Ett väldigt roligt sådant. Har nästan gjort klart det, men kan inte säga vad det handlar om än. Lärt mig mycket nytt under arbetsprocessen. Ser fram emot att få visa er resultatet.

Här är några moments från min instastory - ida_gust

Tjoho!

Tjoho!

Jycken och jag hade söta djur på besök.

Jycken och jag hade söta djur på besök.

Lite mer häng i verkstaden.

Lite mer häng i verkstaden.

Häng i bildverkstan.

Häng i bildverkstan.

Det var allt för mig för denna gången. Kommentera gärna om vad jag ska skriva om framöver Sådant som gäller konstnärligt skapande och kreativitet.

Kram och puss

/ Ida