Ett tacktal till tekniken

Hej!

Sedan mitt senaste inlägg har jag jobbat en del, lagt upp gardiner, lyssnat på poddar och Norah Jones (nostalgi) börjat läsa en bok som heter “Flow”, gjort grönkålschips, träffat en tjej från en vänskapsapp och rensat lite i lägenheten.

Och kreativiteten är på topp. Jag har lärt mig en ny “grej” i photoshop som underlättar mycket då jag skapar mina illustrationer. Det är lite komplicerat att förklara, men det är en grej som jag klurat länge på hur jag kan göra. Så jag satte mig en kväll och googlade lite. Det finns verkligen oändligt mycket att upptäcka i photoshop!

Gött med tekniken ändå. Jag föredrar helt klart att arbeta i datorn framför analogt. Det blir alltid så himla stökigt när jag drar fram färger, papper, klister och saxar i min lilla etta, haha. Sen vill jag enkelt kunna ändra om något blir fel. Bland annat. Men jag gillar såklart att sitta och måla på ett hederligt gammalt papper också. Mina illustrationer är ju ofta en kombination av digitalt och analogt skapande, så helt digital är jag inte. Men om jag var tvungen att välja - digitalt!

Sedan den nya upptäckten i PS har inspon och nya illustrationer SPRUTAT ut! Arbetar just nu med åtta stycken parallellt! När jag växlar emellan bilder och låter dom vila ser jag oftast sedan vad som fattas etc. Den här illustrationen gjorde jag klart igår:

53340219_670519683779425_3990446705895014400_n.jpg

Cyklisten

Avslutar med ett tack till tekniken och till er för att ni läste! Nu är klockan 05:05 så det börjar bli dags att hoppa ner i bingen hos vovven, som har snarkat sedan 22.

På återseende

/ Ida